Пісочна терапія – один з найкомфортніших та  найшвидших  способів вирішити свої проблеми

 

Це справжня подорож в свій внутрішній світ!  Тут стають явними мрії, тут можна збоку подивитися на непросту життєву ситуацію і розіграти позитивний сценарій її вирішення; тут створюється нова реальність, в якій все підвладно творцеві, людині, яка створила картину з піску і мініатюрних фігурок.

Ви хочете дізнатися, про що НАСПРАВДІ Ви думаєте, що НАСПРАВДІ відчуваєте, що НАСПРАВДІ турбує Вашу Душу? Ви легко впізнаєте це у своїх пісочних картинах.

Як виглядає мій кабінет пісочної терапії?

У спеціально обладнаному кабінеті  знаходиться коробка, лоток (ящик). Сам ящик наповнений піском.  (сухий та окремо мокрий). Така «пісочниця» являє собою простір, в якому клієнт буде створювати свою композицію на актуальний для нього запит (проблему). В кабінеті  знаходяться відкриті полиці з безліччю фігурок тварин, людей різного віку і професій, предмети інтер’єру, будинків і будівель, природні об’єкти тощо. Все це потрібно для того, щоб у клієнта бу

в достатній вибір символів, в яких він зможе знайти відображення своїх внутрішніх несвідомих образів.

 

Чому саме пісок?

Створюючи з пісочної маси об’ємні скульптури  та використовуючи фігурки,  можна відчувати себе Творцем. Спілкування з піском дає можливість людині пережити дивну гаму почуттів: від самотності до усвідомлення своєї Великої Творчої Сили.

«Часто руки знають, як вирішити загадку, з якою інтелект боровся марно». К. Г. Юнг.

Як вибудовується сеанс пісочної терапії?

Цей метод дає великий діагностичний і терапевтичний ефект вже на першій зустрічі.

Після того, як клієнт з психологом чітко визначили запит (проблему), з яким хоче розібратися клієнт, психолог пропонує клієнтові вибрати з різноманіття фігурок ті, які зараз привертають його увагу.

Людині пропонується побудувати «свій світ» в пісочниці. Як правило, людиною відтворюється замаскована важлива на даний момент ситуація, проблема, внутрішній конфлікт, які, можливо, не усвідомлюються. Вони з‘являються в пісочниці, долаючи бар’єр свідомості. За збудованому «світі» видно як проблема, так і можливі шляхи її вирішення і причини виникнення.

Після того як композиція збудована, вона обговорюється разом з психологом: «А що це означає?», «Що ви хотіли б змінити?». Коли людина знаходить пояснення своїх переживань, то вона заспокоюється, набуває почуття визначеності і впевненості, потім підсвідомо налаштовується на зміни і швидше знаходить шляхи вирішення проблем.

Переваги методу пісочної терапії:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Facebook
YouTube
Instagram