За цим ще 1 роком праці – живі люди, які довірили мені свій біль, своє горе та надію на нове життя

Сьогодні в моєму професійному житті особливий день. Знову весна! Пройшов рік! Підбиття підсумків  цілого року моєї роботи  психологом під наставництвом двох чудових супервізорів- психологів:  Андрія Мештанова та Ксенії Віттенберг на програмі підвищення кваліфікації  Ріджент університету(США).

Мене переповнюють відчуття вдячності вам, колеги. Дякую, за вашу підтримку,поради, рекомендації, за віру в мене, як психолога. За те, що навчили складати глобальний план  турботи про себе (профілактика професійного вигорання) та  піклуватися про тіло, душу та дух.

Сьогодні, я почула  багато достойних  слів про свою роботу, про свій професійний ріст та розвиток.  За рік насправді пророблена колосальна робота.  Сотні  годин  прийому клієнтів  та  годин навчання.  Для мене це не просто слова чи  цифри! За цими цифрами – живі люди, які довірили мені свій біль, своє горе, свою зневіру та розчарування, а разом з цим і надію на зцілення, на нове життя, на повернення до себе самих. Дякую, за вашу довіру та щирість, за ваші сльози та сміх, за те, що не здавались… Вдячна колегам, за  високопрофесійне наставництво у питаннях психологічної допомоги. За цей час у клієнтів відбулося дуже багато позитивних змін.

Клієнти знайшли впевненість у собі, відчули свою унікальність та  життєву силу, взяли відповідальність за своє життя та почали діяти.

Хтось помирився сам з собою, відпустивши   свої  багаторічні  комплекси, деструктивні установки про себе.

Хтось відновив стосунки з мамою, татом. Це були рани, які кровоточили десятиліттями.

Хтось нарешті зміг пережити  розлучення, аборт,  втрату чи смерть близької людини …

 Хтось зміг вийти із залежних любовних стосунків,  де його знищували  як особистість. Постійно принижуючи та вбиваючи морально та фізично. Тепер  зустрів кохану людину та будує гармонійні люблячі стосунки.

Хтось зміг змінити  виснажливу роботу, нестерпний колектив, що пили всі життєві соки,  на роботу  –  що приносить задоволення та дає розкриття особистості.

Хтось через десятиліття  знайшов своє покликання та тепер вирушив назустріч своїм  мріям.

Це лише невеликі штрихи – з історій моїх клієнтів. За цей насичений рік роботи психологом історій вистачило б на томи книг.

Зараз у мене є відчуття високого професійного росту.

Це було неймовірно відповідально. Була поставлена висока планка.  Я сама ставила собі за мету підвищити свої послуги до стандартів міжнародного рівня. Тепер зі своїми клієнтами, я підписую угоду консультування, чітко прописую цілі , які людина хоче досягнути під час роботи з психологом. Така чіткість, прозорість, орієнтованість на конкретний результат  – виводить терапевтичний процес у дуже  конструктивне  та продуктивне русло.

Ще раз дякую всім колегам, викладачам, друзям, клієнтам… всім,  хто був зі мною у цьому навчанні.

моя сім я

Особлива окрема вдячність моєму чоловіку та трьом діткам.

Лише від повноти щастя у родині я змогла собі знайти час та сили розвиватися професійно.

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Facebook
YouTube
Instagram